Ränteradar – Hur vår tjänst fungerar

22.01.21

Ränteradar har äntligen lanserat och tänkte göra en snabb guide på hur det fungerar när ni använder hemsidan.

Ränteradar – Hur det fungerar

Hela vår hemsida bygger på att hjälpa våra kunder hålla koll på räntor på marknaden, och baserat på era unika förutsättningar hjälper vi er se om ni ligger där ni ska i bolåneränta, eller om det är dags att eventuellt byta bank.

Vi hjälper även er “prata med banken” om ni vill stanna men få ner er befintliga ränta. Vi jämför dina förutsättningar mot marknaden och visar vart du hade kunnat få en bättre ränta.

För att enklare förstå hur tjänsten fungerar har vi skapat en kort film. Filmen illustrerar hur vår tjänst är utformad – ta gärna en titt!

Fem snabba om hur det fungerar hos oss:

  • Ränteradar jämför din bolåneränta och hittar det bästa erbjudandet på marknaden för just dig.
  • Du loggar in med mobilt BankID.
  • Ränteradar.se hämtar information om ditt lån och din ränta från din bank
  • Vi på Ränteradar.se kan även skicka ut påminnelser när det är dags att kontrollera räntan igen och det enda du behöver göra är logga in på Ränteradar.se så sköter vi resten.
  • Med ett klick kan du byta bank eller pruta ner din ränta.
Ränteradar - Hur det fungerar

Första sidan samt inloggning

Tjänsten är helt gratis för användare och man slipper fylla tidskrävande scheman. Ränteradar.se hämtar in merparten av informationen automatiskt. Du startar tjänsten med att välja din bank.

Sedan loggar du in med mobilt BankID. I dagsläget kan tjänsten inte användas utan bankID tyvärr.

När du loggat in hämtar Ränteradar.se information om dig som är relevant för att jämföra och hitta bäst ränta baserat på dina unika förutsättningar.

Det enda du som kund behöver komplettera är uppskattat värde på din bostad.

Ränteradar
Ränteradar

Få översikt över hur mycket du kan spara

Ränteradar.se jämför din ränta med marknadens bästa erbjudanden. Du som användare kan då se hur mycket man kan spara över lånets löptid i kronor.

De olika erbjudandena hämtas från bankernas hemsida. Efter att vi hämtat information om ditt lån och din ränta hos din bank, och du angett bostadens värde får vi en uppskattning av din belåningsgrad som är central punkt för ränteerbjudandet.

Ränteradar.se jämför även din ränta med vad andra kunder betalar på samma bank.

Ränteradar

Bästa erbjudandet – byta eller pruta

Ränteradar.se ger användare översikt över de fem bästa erbjudandena på tre månader samt fem bästa erbjudandena på ett årig ränta.

Som användare till Ränteradar kan man välja och byta bank eller skicka mail eller säkert meddelande till sin befintliga bank och be de möta upp erbjudandet som andra banker ger – dvs sänka din befintliga ränta!

Cirka hälften av våra användare i Norge har använt funktionen “pruta ner” och fått ner sina räntor rejält.

Ränteradar
Ränteradar

Ränteradar.se övervakar också bolånemarknaden över tid. Vi påminner våra användare att regelbundet kontrollera sin ränta mot marknaden. Det enda man behöver göra är att logga in med BankID. Vi ser till att våra kunder alltid har rätt ränta och inte behöver betala för mycket.

Vilka är vi på Ränteradar?

Ränteradar är ett dotterbolag till det norska bolaget Renteradar som på kort tid gjort succé i Norge. Inom några månader hade de över 30 000 användare. Gänget består av tidigare finansmän (och kvinna) samt ingenjörer och utvecklare som tillsammans skapat en användarvänlig hemsida som hjälper kunder hitta bäst ränta på marknaden – Helt gratis och automatiskt!

Vårt mål är att förenkla livet för bolånekunder och se till att ni inte behöver betala mer än nödvändigt.

Ränteradar - Hur det fungerar

Vanligt ställda frågor