Ränteradar lanseras i Sverige!

25.11.20

Nu är det officiellt, Ränteradar har lanserat i Sverige! Vi kan äntligen börja vårt arbete med att hjälpa svenska hushåll att sänka sina räntekostnader! De senaste månaderna har vi slitit med att få all funktionalitet på plats och anpassa tjänsten till den svenska marknaden.

Om vi backar bandet lite… Ränteradar Sverige AB är ett dotterbolag till det norska bolaget Førbrukerøkonomene AS som driver Renteradar.no. I Norge har Renteradar.no på kort tid gjort succé och haft över 30.000 registrerade användare samt slutit avtal med ett flertal norska banker.

Efter succéen i Norge bestämde de sig för att etablera sig i Sverige. För att lyckas i Sverige anställdes Sanna Altun som Country Manager. Sanna har flera års erfarenhet av den svenska bolånemarknaden och kommer senast ifrån bolåneutmanaren Stabelo och innan det SEB.

Vårt mål är att se till att våra användare betalar en rimlig ränta. Vi har sett att många, precis som i Norge, betalar alldeles för mycket i bolåneränta. Detta trots att hushållen i många fall faktiskt har en låg belåningsgrad och därmed borde behandlas som stabila kunder av bankerna.

Vad går tjänsten ut på?

Vi tar fram, baserat på dina unika förutsättningar, de bästa erbjudandena som går att hitta på marknaden. Vi erbjuder alltså endast det som är relevant för dig, och betygsätter även din ränta och visar om du ligger bra till, eller om du har möjlighet att sänka räntan.

Sedan kan du själv välja om du vill pruta ned bolåneräntan hos din befintliga bank, eller om du vill byta till en annan bank eller bolåneinstitut.

Vi hjälper dig även hålla koll på din ränta, väljer du att sätta på notiser mailar vi dig även när det är dags att kontrollera att bankerna inte smyghöjt din ränta. Det enda du då behöver göra då är att logga in i igen och antingen pruta eller byta bolånegivare.

Vid inloggning får då upp din befintliga bolåneränta och denna ställs sedan direkt i relation mot dina alternativ på marknaden.

Vad driver oss till att göra detta?

Storbankerna har idag cirka 75 % (!) av bolånemarknaden. Detta gör att de besitter en viss makt där de sätter individuella räntor på kunder. Du kan få en bild av denna individuella räntesättning genom att jämföra genomsnittsräntan hos de olika bankerna mot deras utannonserade räntor.

Det vi vill uppmuntra till är en större transparens på bolånemarknaden. Bolån är en simpel produkt och ser likadan ut oavsett vilka som erbjuder den. Därför ska du inte behöva betala mer än nödvändigt.

De nya utmanarna på bolånemarknaden har börjat konkurrera på detta och är transparenta med sina räntor på deras respektive hemsidor. Räntan är hos de nyetablerade aktörerna baserad på din belåningsgrad, och ställer inga ytterligare krav om att flytta lönekonto, eller omplacera din tjänstepension hos dem.

Ränteradar lanseras i sVerige
Ränteradar lanseras i Sverige
f.v Sanna Altun, Finn-Olav Brækken, Sindre Noss, Stian Obehi Ihasee och Fredrik Stang Heffermehl

Vanligt ställda frågor