Framgångsrik nyemission för Ränteradar

07.07.21

I dagarna avslutade vi emissionsrundan för Renteradar och Ränteradar, som legat ute på crowdfunding plattformen Dealflow. Tillsammans hämtade vi in 5.4 miljoner NOK, som är högre än finansieringsmålet vi hade satt. Vi tackar både nya och gamla investerare för tilliten och är så glada att ni är med på vår resa!

Fredrik Stang Heffermehl, Grupp VD

Kapital till att realisera våra planer

Emissionen gick över förväntan! Tack till Stine Sofie Grindheim och de andra från Dealflow som gett gott stöd under processen. Med emissionsbeloppet i ryggen har vi goda möjligheter till att realisera målen som vi satt för 2021 och 2022:

  • Våra tjänster Renteradar.no och Ränteradar.se ska vidareutvecklas och bli ännu mer relevanta för bolånekunder.
  • Fortsätta den goda tillväxten av nya användare i både Norge och Sverige
  • Snabb kommersialisering mot banker och andra aktörer
  • Värdera andra produktområden utöver bolån
  • Förbereda lansering i land nummer tre

Nu ska vi ta semester och därefter blir det fullt fokus på att uppnå våra mål!

Sindre Noss, Marknadschef

100 000 användare innan sommaren 2022

Hittills har vi fått nästan 40 000 registrerade användare i Norge och Sverige. Förutsättningarna ligger nu tillrätta för en god tillväxt det kommande året. Målet är 100 000 användare innan sommaren 2022.

I Norge kommer bolåneräntor att vara uppmärksammat i media under hösten och vidare under 2022. Norges Bank, motsvarigheten till Sveriges Riksbank, kommer sannolikt att höja den norska reporäntan och då följer bolåneräntorna efter. Det kommer då att bli ännu viktigare att spara på bolånet när ränteutgifterna ökar. Vi ska fortsätta att dela med oss av våra insikter och kunskap i media.

Fler bolånekunder kommer också kunna använda sig av vår tjänst då vi utökar antalet kompatibla banker och autentiseringsmetoder.

Hittills har vi varit försiktiga med betald marknadsföring. Nu kommer vi använda delar av det inhämtade kapitalet i betalda kanaler för att nå ut till nya användargrupper. Lanserar vi i ett tredje land har vi ännu en marknad för användartillväxt…

Finn Olav Brækken, Medgrundare

Kommersialisering av tjänsten och analys framöver

Även om vi har sparat norska bolånekunder 200 miljoner NOK om året, önskar vi att tjänsten ska vara fortsatt gratis för våra användare. Med många användare och konkurrerande bolånegivare som önskar tillväxt, har vi en god utgångspunkt till att få betalt för “leads”.

Renteradar.no/Ränteradar.se är ett datadrivet företag med unika insikter och kunskap om bolånemarknaden. Med nytt kapital kan vi fortsätta att utveckla vårt analysverktyg Renteradar Analytics och tillgängliggöra data som både ger intäktsmöjligheter och gör bolånemarknaden mer transparant.

Vi har fått på plats några viktiga avtal med banker sedan tidigare, men det är först nu i höst som vi ökar säljaktiviteten mot banker och andra aktörer. Vår målsättning är att kunna visa en stark intäktsutveckling i höst och vidare i 2022.

Sanna Altun, Sverigechef

Vår resa i Sverige: Ränteradar.se

Den svenska tjänsten växer i snabb takt och vi har idag 3 000 användare. I höst blir det fokus på användartillväxt så att fler personer kan få bättre bolåneräntor. Vår förhoppning är att se ett fortsatt stort intresse för tjänsten och med det även etablera samarbeten med bolåneaktörer, men även andra aktörer som gynnar våra användare.

Vi ser en enorm potential i tjänsten och har massa idéer som vi hoppas att ni följer med på. Förutom att fokus kommer ligga på marknadsföring och tillväxt ska vi även till hösten anställa ytterligare en person som fokuserar helt på marknadstillväxt och marknadsföring.

Vi ser fram emot den fortsatta resan och allt som komma skall!

Stian Obehi Ihasse, Lead UX & Front End

Fortsatt utveckling av tjänsten

Ränteradar.se har blivit en nyttig tjänst för bolånekunder och vi får otroligt bra feedback från våra användare. Det är trots det mycket arbete som kvarstår innan vi kan vara helt nöjda.

Vi önskar bland annat att vår tjänst skall kunna rådge användarna ännu bättre kring vilken bank de bör välja utöver ränta på bolånet. Mer funktionalitet i tjänsten ställer också högre krav på användarvänlighet, UX och design. nu har vi resurser till att fortsätta arbetet och lägga till fler spännande funktioner under hösten och våren.